>
BryghiaCantat
3 4 7 8 9 10 10 11 12 13 14 15 16 17 18 18 19 20 21
wowslider by WOWSlider.com v8.6


Wie zijn wij

Reinhilde

Dirigente, Reinhilde Uyttendaele wordt geboren te Brugge en maakt er als kind kennis met de muziek. Haar beroepskeuze vormt ze aan het Lemmensinstituut te Leuven. Daar volgt ze de richting muziekpedagogie die ze beëindigt in 1996. Het onderdeel didactiek behaalt ze met grote onderscheiding. Nadien vat ze de studie koordirectie bij dhr. E. Van Nevel aan en behaalt daarvoor in 2000 het diploma.

Lees Meer...


Koor

Het Gemengd Brugs Concertkoor Bryghia Cantat, wat zoveel betekent als 'Brugge zingt', werd opgericht in 1978 door de toenmalige dirigent, Raf Stieperaere. In 1999 nam Reinhilde Uyttendaele de muzikale leiding van hem over. Het koor telt ongeveer 30 leden.

Lees Meer...

Concerten

Ons repertorium is zeer gevarieerd. Het bevat zowel profane liederen als grote religieuze werken zoals cantates, missen en requiems van o.a. W.A. Mozart en G. Fauré. Ter gelegenheid van het prestigieuze optreden in het Basilica-luik van het festival van Vlaanderen brachten we de Frühlingssymphonie van Mendelssohn. Ook Haendel ontbreekt niet op ons palmares. Zowel de uitvoering van het Dettinger Te Deum als van de Coronation Anthems werden enthousiast onthaald.  

Lees Meer...


Koor

Bij BRYGHIA CANTAT hechten we veel belang aan de bescherming van persoonsgegevens en respecteren we jouw privacy

Lees Meer...